Ochrane osobných údajov

Tisk

Tabulka obsahu

1 Úvod a všeobecné podmienky

Spoločnosť Bohemia sa zaviazala chrániť a rešpektovať vaše osobné údaje a zachovávať si dôveru a intimitu zákazníkov.

Toto oznámenie o ochraneosobných údajov vysvetľuje, ako a prečo sú vaše osobné údaje zhromažďované, prečo sa zhromažďujú a ako sú zabezpečené.

2 Kto sme?

Bohemia je značka vlastnená Kindred Group. Spoločnosť Kindred je kótovaná na burze Nasdaq OMX Nordic Exchange v Štokholme a je jedným z najväčších kótovaných prevádzkovateľom online hazardných hier na európskom trhu. Spoločnosť bola založená v roku 1997, má bohaté skúsenosti v oblasti online hazardných hier a je lídrom v poskytovaní inovatívnych riešení zameraných na ochranu zákazníkov, zvýšenú transparentnosť a bezpečnejšie chránené prostredie pre hráčov. Viac informácií nájdete na odkaze www.kindredgroup.com.

Spoločnosť Kindred pôsobí na rôznych trhoch a v rôznych jurisdikciách, pričom vo svojom portfóliu má tieto značky: Unibet, Bingo.com, Storspiller, Bohemia Casino, MariaCasino, 32Red, RoxyPalace, Vlad Cazino, iGame, Casinohuone, Pokerihuone, Bingohuone, Kolikkopelit.

3 Ako nás môžete kontaktovať?

Existujú rôzne spôsoby, ako nás môžete kontaktovať. 

V prípade všeobecných otázok neváhajte a kontaktujte náš tím služieb zákazníkom cez     telefón, e-mail alebo živý chat – pozrite si našu stránku Kontakt

Ak máte konkrétne otázky týkajúce sa vašich osobných údajov alebo ako ich používame, obráťte sa priamo na nášho úradníka pre ochranu údajov prostredníctvom e-mailu (DPO.officer@kindredgroup.com).

4 Aké osobné údaje zhromažďujeme?

Osobné údaje zhromažďujeme, keď s nami komunikujete a využívate naše služby. Niekedy nám tieto údaje poskytnete – napríklad keď sa zaregistrujete prvýkrát a keď využívate naše produkty alebo sa s nami dostanete do kontaktu. Niekedy nám údaje o vás poskytnú tretie strany alebo verejne dostupné zdroje. 

Údaje, ktoré nám poskytnete

  • Pri registrácii:
    • Vaše osobné údaje, ktoré zahŕňajú meno, e-mailovú adresu, poštovú adresu, telefónne alebo mobilné číslo, pohlavie alebo dátum narodenia,
    • Fotografická identifikácia a doklad o pobyte (na vykonanie náležitej starostlivosti)
    • Bankové a finančné údaje (na určenie zdroja finančných prostriedkov v prípade transakcie)
    • Prihlasovacie údaje k účtu, napríklad používateľské meno a heslo
  • Prostredníctvom vášho používania služieb spoločnosti Bohemia:
    • Údaje o tom, aké boli vaše interakcie s našimi produktmi
    • Údaje o vašom správaní pri online prehliadaní webových lokalít spoločnosti Bohemia, mobilných aplikácií a iného online obsahu spoločnosti Bohemia – pozrite si naše Zásady používania súborov cookie, kde nájdete viac informácií,
    • Údaje o všetkých zariadeniach, ktoré ste použili na prístup k našim službám (napríklad model, operačný systém, IP adresa, typ prehliadača, identifikátor mobilného zariadenia)
    • Nahrávanie telefonických hovorov – rozhovory s vami môžeme monitorovať alebo nahrávať. Tieto činnosť môžeme robiť, aby sme overili, či sme správne vykonali vaše pokyny, na vyriešenie dotazov alebo problémov, na regulačné účely, na pomoc pre zlepšenie kvality našich služieb, na pomoc pri školení našich zamestnancov, na pomoc pri odhaľovaní alebo predchádzaniu podvodom alebo iným zločinom.
  • Informácie ktoré ste s nami dobrovoľne zdielali alebo inak zverejnili ako napríklad profily na sociálnych sieťach.

Ďalšie zdroje osobných údajov

  • V prípade, že poskytujeme prispôsobené služby, môžeme použiť údaje tretích strán o vás, napríklad vaše informačné kanály Twitter alebo Facebook, aby sme vás lepšie poznali a poskytli vám účinnejšie prispôsobenie.
  • Údaje získané od našich obchodných partnerov a od iných organizácií, ako sú špecializované spoločnosti poskytujúce overovacie služby, úverové referenčné agentúry a agentúry na predchádzanie podvodom.
  • Verejne dostupné zdroje, ako napríklad vyhľadávanie PSČ.

Údaje o tretích stranách

Ak nám poskytnete osobné údaje o niekom inom (napríklad prostredníctvom programu na odporučenie priateľa), nesmiete to urobiť bez jeho súhlasu. V prípade, že poskytnete údaje o niekom inom, alebo niekto iný poskytne údaje o vás, môžu byť pridané k akýmkoľvek osobným údajom, ktoré už máme v držbe, a musia byť použité spôsobom opísaným v tomto oznámení o ochrane osobných údajov.

Tento zoznam typov osobných údajov zhromaždených spoločnosťou Bohemia nie je vyčerpávajúci a môžete byť požiadaný o ďalšie údaje, ak to Bohemia bude považovať za spravodlivé a nevyhnutné.

Špeciálne kategórie údajov

Osobné údaje zhromaždené spoločnosťou Bohemia môžu zahŕňať tzv. „Špeciálne kategórie údajov“, ako napríklad údaje, ktoré odhaľujú zdravie (spojené s zodpovedným hazardom).

Zaviedli sme ďalšie opatrenia na ochranu vašich citlivých osobných údajov a ich dôvernosti. 

5 Prečo zhromažďujeme vaše osobné údaje a na akom základe?

Uvedomujeme si dôveru, ktorú do nás zákazníci vkladajú ako do poskytovateľa služieb. Na druhej strane je spoločnosť Bohemia otvorená ohľadne dôvodu, prečo zhromažďuje vaše údaje. V prvom rade je zhromažďovanie údaje nevyhnutné na poskytovanie služieb a produktov, ktoré požadujete. Okrem toho sa vaše údaje používajú na prispôsobenie a vylepšenie vašej skúsenosti s využívaním našich služieb a na to, aby sme vás občas kontaktovali s dôležitými informáciami. V niektorých prípadoch potrebujeme zhromažďovať a používať vaše údaje na dodržanie súladu s legislatívou. Podľa zákonov na ochranu osobných údajov musíme tiež určiť konkrétny právny základ, na základe ktorého spracovávame vaše osobné údaje. Spoliehame sa na rôzne základy pre rôzne činnosti spracovania. Viac informácií.

  1. Podľa zmluvy – ak je to potrebné na plnenie zmluvy, ktorej ste stranou. Naše Obchodné podmienky, ktoré ste akceptovali pri registrácii, stanovujú podmienky zmluvy a služieb, ktoré poskytujeme:

Na sprístupnenie našich služieb vám v rámci našej zmluvy

  • na poskytovanie herných a stávkovacích služieb, činností alebo online obsahu, na poskytnutie informácií o nich a na riešenie vašich požiadaviek a dotazov,
  • na účely správy služieb ako sú upozornenia na heslá, servisné správy, ako napríklad údržba stránok, aktualizácie našich zásad pre ochranu osobných údajov a využívania súborov cookie alebo podmienok používania, aby sme vás informovali, ak je váš účet u spoločnosti nečinný a spýtali sa vás, či ho chcete použiť ešte predtým, ako ho zatvoríme,
  • na posúdenie rizika stávkovania – keď zadáte stávku, automatizovaný systém sa môže použiť na posúdenie rizika spojeného s vašou stávkou v súlade s našimi Pravidlami stávkovania. Je to systém, ktorý vo veľkom používajú prevádzkovatelia stávkovacích služieb, a ktorý im pomáha robiť spravodlivé a informované rozhodnutia v oblastí stávkovania. Zhodnotenie stávok zohľadňuje informácie, ktoré ste poskytli (pri registrácii aj pri používaní našich služieb). Ak bola vaša stávka zamietnutá alebo obmedzená, máte právo požiadať o manuálne hodnotenie zo strany našich obchodníkov.
  •  na spracovanie vašich transakcií,

 

  1. V rámci oprávnených záujmov – Vaše údaje je potrebné spracovať na účely uvedené nižšie s výnimkou prípadov, keď sú záujmy, práva alebo slobody dotknutých osôb (ako vy) prevýšené našimi záujmami. Na určenie, či môžeme spracovať vaše údaje na tomto základe, zvážime niekoľko faktorov, ako napríklad to, čo sme vám v čase poskytnutia údajov povedali, aké sú vaše očakávania týkajúce sa spracovania údajov, povahy údajov, a dopadu spracovania na vás.

Na prispôsobenie vašej skúsenosti

  • na ponúknutie vhodnejšej a prispôsobenej služby, môžeme napríklad použiť vašu hernú históriu hrania na poskytovanie prispôsobených odporúčaní a produktov,
  • Ak ste prihlásení alebo zaregistrovaní na odber našich marketingových ponúk, získate prispôsobené služby. Ak nechcete získať tieto služby, môžete sa odhlásiť z marketingových ponúk alebo zakázať prispôsobenie kontaktovaním nášho Zákazníckeho servisu alebo poslať e-mail na adresu DPO.officer@kindredgroup.com.

Na zlepšenie našich služieb a produktov 

  • na poskytnutie používateľsky príjemného online prehľadávania,
  • na účely analýzy a výskumu, aby sme mohli zlepšiť služby, ktoré ponúka spoločnosť Bohemia,
  • testovanie nových systémov a kontrolu aktualizácie existujúcich systémov, 
  • vyhodnocovanie účinnosti marketingu a na prieskum trhu a odbornú prípravu,
  • modelovanie zákazníkov, štatistické analýzy a analýzy trendov s cieľom rozvíjať a zlepšovať produkty a služby.

Na kontaktovanie a komunikáciu s vami

  • Kontaktovanie vás o našich službách, napríklad telefonicky, e-mailom alebo poštou alebo prostredníctvom sociálnych médií,
  • Správa propagačných akcií a súťaží, ktorých ste sa rozhodli zúčastniť,
  • Pozvánky pre vás, aby ste sa zúčastnili a spravovali zákaznícke prieskumy, dotazníky a ďalšie aktivity prieskumu trhu vykonávané spoločnosťou Bohemia a inými organizáciami v našom mene (Vykonávame prieskum trhu s cieľom zlepšiť naše služby, avšak ak sa v tejto otázke obrátime na vás, nemusíte sa týchto aktivít zúčastniť. Ak nám poviete, že nechcete, aby sme vás kontaktovali pre prieskum trhu, túto voľbu budeme rešpektovať a nebude to mať vplyv na vašu schopnosť využívať naše služby),
  • Reagovanie na vaše dotazy a reklamácie. 

Aby bola vaša hra bezpečnejšia a zábavnejšia

  • odrádzať, zabraňovať alebo odhaľovať používanie softvéru tretej strany v hazardných hrách typu peer-to-peer,
  • odrádzať, zabraňovať alebo odhaľovať akékoľvek činnosti vykonávané v rozpore s obchodnými podmienkami spoločnosti Bohemia.
  1. Podľa zákonnej povinnosti – ak je to potrebné na splnenie povinných právnych záväzkov, ktorým podliehame ako subjekt podľa legislatívy EÚ alebo lokálnej legislatívy:  
  • určenie, odkiaľ pristupujete k službám, aby sme vás presmerovali na lokalitu správnej krajiny v súlade s našimi licenčnými podmienkami,
  • uistenie sa, že ponúkame naše služby oprávneným osobám,
  • detekcia trestnej činnosti, prevencia a stíhanie,
  • overenie vašej totožnosti a určenie zdroja financovania pri každej transakcii,
  • vykonanie príslušných kontrol proti podvodom (vykonaním vyhľadávania online pomocou poskytovateľa totožnosti tretej strany).  Upozorňujeme, že to neovplyvní váš kreditný rating.
  • vyhodnotiť a zvládnuť akékoľvek potenciálne riziká a zabrániť problémom s hazardnými hrami. 
  1. Na základe vášho súhlasu

Marketing a prieskum trhu

Poskytneme vám relevantné ponuky a novinky o našich produktoch a službách viacerými spôsobmi, vrátane e-mailu, sms, telefonického hovoru, príspevku, cielenou reklamou prostredníctvom sociálnych sietí, ale iba ak ste už v minulosti odsúhlasili príjem takejto marketingovej komunikácie. Keď sa zaregistrujete u nás, spýtame sa vás, či chcete dostávať marketingovú komunikáciu, pričom svoje rozhodnutie ohľadne marketingu môžete kedykoľvek zmeniť online, telefonicky alebo písomnou formou. Viac informácií.

Môžeme použiť informácie, ktoré o vás máme, aby sme vám zobrazovali relevantnú reklamu na webových lokalitách tretích strán (napr. Facebook, Google, Instagram, Snapchat a Twitter). Ak nechcete, aby sa vám od nás zobrazovali cielené reklamné správy, niektoré stránky tretích strán vám umožnia, aby ste v budúcnosti nevideli správy od konkrétnych inzerentov na danej lokalite. Ak chcete zastaviť všetky prispôsobené služby od nás vrátane cielených reklamných správ na webových lokalitách tretích strán, môžete sa obrátiť na náš Zákaznícky servis alebo pošlite e-mail našej zodpovednej osobe (DPO.officer@kindredgroup.com) na zakázanie prispôsobenia.

Chceli by sme tiež počuť váš názor, aby ste nám pomohli zlepšiť naše služby, takže vás možno budeme kontaktovať na účely prieskumu trhu. Vždy máte možnosť rozhodnúť sa, či sa zúčastnite nášho prieskumu trhu.

  1. Špeciálne kategórie údajov

Tieto údaje budeme spracovávať iba vtedy, ak:

  • ste nám poskytli svoj výslovný súhlas,
  • je to nevyhnutné na účely plnenia povinností a výkonu osobitných práv spoločnosti Bohemia alebo dotknutej osoby v oblasti legislatívy v oblasti zamestnania, sociálneho zabezpečenia a sociálnej ochrany,
  • sa to týka osobných údajov, ktoré ste zverejnili,
  • je to nevyhnutné na vytvorenie, uplatnenie alebo obhajobu právnych nárokov,
  • je to nevyhnutné z dôvodov významného verejného záujmu na základe právnych predpisov Európskej únie alebo členských štátov.

6 Súbory cookie a podobné technológie

Webové lokality a aplikácie spoločnosti Bohemia používajú súbory cookie na rôzne účely. 

Súbory cookie používame na nasledujúce účely:

  1. identifikácia preferovaného jazyka majiteľa účtu, takže môže byť automaticky vybraný, keď sa majiteľ účtu vráti na webovú lokalitu,
  2. zabezpečenie, aby stávky zadané majiteľom účtu boli spojené so stávkovým kupónom majiteľa účtu a účtom,
  3. zabezpečenie, aby majiteľ účtu získal akékoľvek bonusy, na ktoré má nárok, a
  4. pre analýzu návštevnosti webovej lokality, aby spoločnosť Bohemia mohla vykonať vhodné vylepšenia.

Viac informácií nájdete v našich Zásadách využívania súborov cookie.

7 Kedy zdieľame vaše osobné údaje?

Vaše osobné údaje nezdieľame tretím stranám mimo skupiny Kindred na marketingové účely. Existujú však okolnosti, keď zdieľame vaše osobné údaje s inými spoločnosťami v skupine Kindred, tretími stranami, ktoré vám poskytujú služby v našom mene a s inými tretími stranami v rámci dodržiavania našich zákonných povinností. Ďalšie príklady, kedy zdieľame vaše osobné údaje, zahŕňajú aj vstup do akéhokoľvek spoločného podniku alebo predaj podnikania. Aj keď sú zdieľané, zabezpečujeme, aby vaše osobné údaje boli použité len na účely uvedené v týchto zásadách. 

S ostatnými spoločnosťami v skupine Kindred

Osobné údaje, ktoré zhromažďujeme, môžeme zdieľať s inými spoločnosťami v skupine Kindred na nasledujúce účely:

  • poskytovanie produktov a služieb a oboznamovanie vás o dôležitých zmenách alebo vývoji funkcií a prevádzky týchto produktov a služieb,
  • reagovanie na vaše dotazy a reklamácie,
  • spravovanie ponúk, súťaží a propagačných akcií,
  • zabezpečenie bezpečného prístupu k online platformám,
  • aktualizácia, konsolidácia a zlepšenie presnosti našich záznamov,
  • vykonanie transakčnej analýzy,
  • testovanie nových systémov a kontrolu aktualizácie existujúcich systémov,
  • zisťovanie zločinu, prevencia a stíhanie, ako aj dodržiavanie regulačných požiadaviek,
  • vyhodnocovanie účinnosti marketingu a na prieskum trhu a odbornú prípravu,
  • modelovanie zákazníkov, štatistické analýzy a analýzy trendov s cieľom rozvíjať a zlepšovať produkty a služby.

S tretími stranami

Osobné údaje môžeme zdieľať s tretími stranami za nasledujúcich okolností:

  • ak je to nariadené akýmkoľvek regulačným orgánom a/alebo akýmkoľvek právnym ustanovením obsiahnutým v rozhodujúcom práve,
  • môžeme dať pokyn a poveriť finančnú inštitúciu, u ktorej je vedený účet majiteľa účtu, aby zverejnila akékoľvek informácie, ktoré môže regulačný orgán požadovať v súvislosti s účtom majiteľa účtu,
  • s cieľom vytvoriť, uplatňovať alebo obhajovať naše zákonné práva,
  • na účely odhaľovania podvodov a kontroly môžeme preniesť vaše osobné údaje tretím stranám vrátane napríklad tzv. poskytovateľom služieb overovania adresy, poskytovateľom platobných služieb a finančným inštitúciám. Okrem toho si vyhradzujeme právo zverejniť osobné údaje majiteľa účtu príslušným stranám v prípade, že spoločnosť Bohemia má dostatočné dôvody na podozrenie na nezrovnalosti týkajúce sa účtu Bohemia,
  • pri poskytovateľoch služieb, ktorí nám umožnia poskytovať naše služby, napríklad spoločnosti, ktoré nám pomáhajú s technologickými službami, uchovávajú a kombinujú údaje a spracovávajú platby alebo poskytujú relevantnú online reklamu pre naše produkty a služby, 
  • s externými audítormi, ktorí môžu vykonávať nezávislé kontroly v rámci našich akreditácií,
  • organizácii, ktorej predávame alebo postupujeme (alebo začneme rokovania o predaji alebo postúpení) ktorýkoľvek z našich podnikov alebo akýchkoľvek našich práv alebo povinností vyplývajúcich z akejkoľvek zmluvy, ktorú môžeme mať s vami uzatvorenú. Ak postúpenie alebo predaj prebehne, organizácia prijímajúca vaše osobné údaje môže použiť vaše osobné údaje rovnakým spôsobom ako my, alebo
  • akýmkoľvek iným právnym nástupcom našej firmy.

8 Prenášame vaše údaje mimo EHP?

Osobné údaje, ktoré od vás zhromažďujeme, môžu byť prenesené na miesto určenia mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (ďalej len „EHP“). Môžu byť spracovávané aj spoločnosťami pôsobiacimi mimo EHP, ktoré pracujú pre nás alebo pre jedného z našich poskytovateľov služieb. Napríklad počítačové servery používané na hosťovanie webovej lokality môžu byť umiestnené mimo EHP – toto nie je nezvyčajné vzhľadom na to, že internet je globálne prostredie. Vaše osobné údaje môžu byť uchovávané v mieste určenia, ktoré ponúka inú úroveň ochrany údajov ako v EHP, vrátane Austrálie, Srbska, Indie a USA. Aby sme zabezpečili, že vaše osobné údaje zostanú v bezpečí pri takomto prenose, podnikneme všetky primerané kroky na udržanie primeranej úrovne ochrany v súlade s týmito zásadami. 

Akýkoľvek prenos vašich osobných údajov na miesto určenia mimo EHP musí byť založený na:

  • zmluvných modelových doložkách, ktoré prijala Európska komisia alebo príslušný orgán na ochranu údajov, alebo
  • rozhodnutí o primeranosti zo strany Európskej komisie, ktoré potvrdí, že tretia krajina poskytuje primeranú ochranu vašich osobných údajov, alebo
  • štíte na ochranu osobných údajov pri prenose do USA (ide o formu certifikácie, ktorá zabezpečuje, že vaše údaje budú spracované spôsobom, ktorý je kompatibilný so silnou ochranou v EÚ), alebo
  • Váš súhlas alebo iný právny základ, na základe ktorého sme oprávnení vykonať prenos.

9 Ako dlho bude spoločnosť Bohemia uchovávať moje údaje?

Vaše údaje budeme uchovávať len tak dlho, ako je to primerane potrebné na splnenie vyššie uvedených cieľov a na splnenie našich zákonných povinností. Počas obdobia, kým ste zákazníkom, zvyčajne budeme musieť uchovať vaše údaje, aby sme splnili naše právne a zmluvné požiadavky. Keď prestanete používať služby spoločnosti Bohemia, zvyčajne budeme naďalej uchovávať vaše osobné údaje počas určitého časového obdobia. Viac informácií.

Zvyčajne uchovávame vaše osobné údaje po dobu desiatich rokov po tom, čo prestanete byť zákazníkom spoločnosti Bohemia počnúc dátumom, kedy bol váš účet uzatvorený. Existuje niekoľko dôvodov, pre ktoré uchovávame vaše údaje:

  • Dodržanie zákonných povinností podľa právnych predpisov EÚ/ miestnych zákonov (napríklad predpisy proti praniu špinavých peňazí alebo licenčné predpisy),
  • Zriadenie alebo obhajoba právnych nárokov (napríklad nároky z nedbanlivosti), ktoré by mohli byť vznesené proti nám.

10 Vaše práva a možnosti výberu pri vašich osobných údajoch

Priznávame, že podľa zákona a za určitých podmienok máte niekoľko práv týkajúcich sa osobných údajov, ktoré o vás uchovávame. Ak si chcete tieto práva uplatniť, obráťte sa na našu zodpovednú osobu na základe údajov uvedených v odseku 3. Tieto práva zahŕňajú právo na prístup, zmenu a vymazanie osobných údajov, ktoré o vás uchovávame, právo vzniesť námietky voči spracovaniu vašich údajov, právo odňať súhlas a právo na prenos údajov. Máte tiež právo podať sťažnosť svojmu orgánu na ochranu osobných údajov, ak máte obavy o spracovanie svojich osobných údajov. Okrem toho máte určité práva týkajúce sa automatizovaného rozhodovania a profilovania. Ďalšie informácie a rady o vašich právach môžete získať od nášho vedúceho orgánu na ochranu údajov, IDPC alebo od regulátora pre ochranu údajov vo vašej krajine. 

Právo na prístup a opravu údajov, ktoré o vás uchovávame

Máte právo požiadať o kópiu osobných údajov, ktoré o vás uchovávame, pričom táto žiadosť sa nazýva žiadosť dotknutej osoby o prístup k údajom. Máte tiež právo požiadať, aby údaje, ktoré o vás uchovávame, a ktoré môžu byť nesprávne alebo ktoré boli zmenené od chvíle, kedy ste nám ich prvýkrát oznámili, boli aktualizované alebo odstránené. Tieto žiadosti sú bezplatné a môžu byť zaslané e-mailom našej zodpovednej osobe na adresu DPO.officer@kindredgroup.com alebo kontaktujte oddelenie zákazníckych služieb (pozri časť 3).

Právo na odstránenie údajov

Za určitých okolností môžete požiadať o odstránenie osobných údajov, ktoré o vás uchovávame („právo byť zabudnutý“). Toto zahŕňa prípady, kedy:

  • údaje už nie sú potrebné vo vzťahu k účelu, na ktorý boli zhromaždené (ako je vysvetlené v našom oznámení o ochrane osobných údajov),
  • ak ste predtým dali súhlas s používaním vašich údajov, ale rozhodli ste sa ho odvolať a nedokážeme inak právne odôvodniť ich použitie podľa zákona o ochrane údajov,
  • spracúvame vaše údaje na základe našich legitímnych záujmov a nedokážeme preukázať prevažujúce legitímne dôvody na pokračovanie v spracúvaní daných údajov,
  • nemáme zákonný dôvod podľa zákona o ochrane osobných údajov na spracovanie vašich údajov,
  • údaje musia byť vymazané na splnenie zákonnej požiadavky,

Toto právo podlieha povinným lehotám uchovávania podľa právnych predpisov EÚ/miestnych zákonov.

Právo obmedziť spracovanie

Máte právo požiadať nás o obmedzenie („blokovanie“ alebo „potlačenie“) spracovania vašich osobných údajov. Keď je spracovanie obmedzené, môžeme vaše údaje stále uchovávať, ale nebudeme ich ďalej používať. Vedieme zoznamy osôb, ktoré požiadali o blokovanie ďalšieho používania svojich údajov, aby sme toto obmedzenie v budúcnosti rešpektovali. Toto právo máte k dispozícii, ak:

  • napadnete presnosť osobných údajov (pri overovaní vecí z našej strany),
  • je spracovanie nezákonné a máte námietky proti vymazaniu informácií a žiadate, aby sme namiesto toho obmedzili spracovanie,
  • tieto údaje už nepotrebujeme, ale vy ich požadujete pre založenie, uplatnenie alebo obhajobu právneho nároku, a
  • spracovávame vaše údaje pre naše oprávnené obchodné záujmy, ale vy máte námietky a zároveň my overíme dôvody pre pokračovanie v spracovaní.

Právo na prenosnosť údajov

Máte právo získať osobné údaje, ktoré nám poskytnete v „bežne používanom strojom čitateľnom formáte“. To vám umožňuje získať a opätovne použiť svoje údaje na vlastné účely v rôznych službách. Ak sa napríklad rozhodnete prejsť na iného poskytovateľa, umožní vám to ľahko presunúť, kopírovať alebo preniesť vaše údaje medzi našimi a ich IT systémami bezpečným spôsobom bez toho, aby to ovplyvnilo ich využiteľnosť. Toto však nie je všeobecné právo a vzniká iba vtedy, keď spracovanie vašich údajov je:

  • založené na základe vášho súhlasu, alebo ak je to nevyhnutné pre plnenie zmluvy, a
  • keď sú údaje spracovávané výlučne automatizovanými prostriedkami.

Právo namietať

Na základe vašej konkrétnej situácie môžete namietať voči spracovaniu vašich osobných údajov, a to:

  • na základe našich legitímnych obchodných záujmov (vrátane profilovania), alebo
  • na výskumné a štatistické účely.

Tiež máte právo vzniesť námietky voči používaniu vašich osobných údajov na účely priameho marketingu (vrátane profilovania), napríklad keď dostávate e-maily od nás, ktoré vás informujú o ďalších službách skupiny Kindred, o ktorých si myslíme, že by vás mohli zaujímať.

Právo odvolať súhlas

Keď sa spoliehame na váš súhlas ako na základ pre spracovanie vašich osobných údajov, napríklad pre predajnú a marketingovú komunikáciu (pozri odsek 5D), máte právo kedykoľvek svoj súhlas odvolať.Vždy sa budeme usilovať o to, aby sme vám uľahčili odvolať súhlas výberom možnosti „zrušiť odber“ pri každej komunikácii, ktorú od nás dostanete. Ak zistíte, že tomu tak nie je, obráťte sa na nášho úradníka pre ochranu údajov spôsobom, aký je uvedený vyššie v odseku 3 a my sa pokúsime napraviť veci čo najskôr.

Práva súvisiace s automatizovaným rozhodovaním vrátane profilovania

Niekedy používame systémy na automatické rozhodovanie založené na vašich osobných údajoch. To nám pomáha zabezpečiť, aby naše rozhodnutia boli rýchle, spravodlivé, efektívne a správne na základe toho, čo vieme. Tieto automatizované rozhodnutia môžu mať vplyv na produkty, služby alebo funkcie, ktoré vám môžeme ponúknuť teraz alebo v budúcnosti, alebo schopnosť využívať naše služby.

Automatizované rozhodnutie môžeme použiť v nasledujúcich situáciách:

  • na mieru šité produkty a služby – môžeme vás rozdeliť do skupín s podobnými zákazníkmi (segmenty) a skúmať a dozvedieť sa o preferenciách a vašich potrebách a ponúknuť viac pre vás prispôsobených zážitkov,
  • odhaľovanie podvodov – používame vaše osobné údaje na to, aby sme vám pomohli rozhodnúť sa a zistiť, či váš účet môže byť používaný na podvody alebo pranie špinavých peňazí. Ak si myslíme, že existuje riziko podvodu, môžeme tento účet zablokovať alebo pozastaviť,
  • otvorenie účtu – pri otvorení účtu u nás kontrolujeme, či je produkt alebo služba relevantná pre vás, a to na základe toho, čo vieme. Taktiež skontrolujeme, či spĺňate podmienky potrebné na otvorenie účtu. Môže to zahŕňať kontrolu veku, bydliska, štátnej príslušnosti alebo finančnej situácie,
  • hodnotenie rizík spojených s vašou stávkou, ako je podrobnejšie vysvetlené v časti 5A.

Zákon o ochrane osobných údajov sa snaží chrániť jednotlivcov pred škodami, ktoré môžu vzniknúť pri rozhodovaní, vrátane profilovania, ktoré sa uskutočňuje bez zásahu človeka.Máte právo nepodliehať rozhodnutiu – vrátane profilovania – ak je založené na automatizovanom spracovaní vašich osobných údajov a má právny účinok alebo podobne významný dopad na vás.

Upozorňujeme, že toto právo sa nevzťahuje na spracovanie, keď:

  • je potrebné na uzatvorenie zmluvy alebo plnenie zmluvy s vami, alebo
  • keď je to povolené zákonom, alebo
  • keď je založený na vašom výslovne udelenom súhlase.

11 Bezpečnosť vašich údajov

Spoločnosť Bohemia sa zaväzuje chrániť osobné údaje, ktoré nám zverujete. Prijímame všetky primerané kroky, aby sme zabezpečili, že so všetkými údajmi získanými prostredníctvom našich stránok sa bude zaobchádzať bezpečne a v súlade s týmito zásadami a prísnymi normami pre ochranu údajov. Preto sme prijali dôkladné postupy a technológie na ochranu vašich údajov pred neoprávneným prístupom a nevhodným používaním.  

Po prihlásení sa všetky údaje odosielané na a z lokality Bohemia šifrujú pomocou 128-bitovej technológie Secure Socket Layer (SSL). Použitý certifikát SSL je vydaný a overený spoločnosťou Trustwave. Ďalšie informácie získate kliknutím na obrázok.

Údaje o vašej kreditnej karte sú zašifrované a odoslané iba raz cez internet spoločnosti Bohemia. Potom sa ukladajú v zašifrovanej podobe v zabezpečených systémoch spoločnosti Bohemia. Spoločnosť Bohemia sa dôsledne venuje ochrane dôverných údajov zákazníkov a v rámci tejto činnosti je spoločnosť Bohemia certifikovaná podľa normy odvetia pre ochranu údajov v oblasti platobných kariet.

Bezpečnosť systémov a aplikácií spoločnosti Bohemia sa testuje niekoľkokrát ročne bezpečnostnými odborníkmi tretích strán. Okrem toho má spoločnosť Bohemia systém na detekciu narušenia, ktorý monitoruje celú sieťovú prevádzku 24 hodín denne, 7 dní v týždni na príznaky útokov alebo narušení.

Spoločnosť Bohemia má samostatné oddelenie pre odhaľovanie podvodov a zavedené pokročilé systémy na detekciu a prevenciu podozrivej aktivity pre zabezpečenie, aby webová lokalita spoločnosti Bohemia zostala bezpečným herným priestorom. Každý účet, ktorý sa podieľa na podozrivej činnosti, bude pozastavený a preskúmaný v plnom rozsahu. Ak máte ako používateľ akékoľvek pochybnosti o aktivite na vašom účte, napríklad o nerozpoznaných transakciách v histórii transakcií alebo o prekvapujúcich zmenách v zostatku, bezodkladne nás kontaktujte.

12 Reklamácie

Ak chcete podať reklamáciu v súvislosti so spôsobom, akým spracúvame vaše osobné údaje, môžete nás kontaktovať, aby sme túto záležitosť vyšetrili e-mailom DPO.officer@kindredgroup.com.

Ak nie ste spokojní s našou odpoveďou alebo sa domnievate, že spracovávame vaše osobné údaje v rozpore so zákonom, môžete podať reklamáciu nášmu vedúcemu orgánu na ochranu údajov, Úradu komisára pre informácie a ochranu údajov (IDPC) alebo vášmu národnému regulátorovi pre ochranu údajov.

13 Zmeny v oznámení o ochrane osobných údajov spoločnosti Bohemia

Toto oznámenie o ochrane osobných údajov sa môže z času na čas aktualizovať, aby odrážalo zmeny v spôsobe, akým pracujeme, alebo spôsobe, akým je naša práca regulovaná, takže si možno budeme želať ho skontrolovať zakaždým, keď nám budete odosielať osobné údaje. Na tejto stránke sa zobrazí dátum najnovších revízií. 

Ak nesúhlasíte s týmito zmenami, prosím, nepokračujte v odosielaní osobných údajov spoločnosti Bohemia alebo akomkoľvek používaní služieb spoločnosti Bohemia. V opačnom prípade tým, že budete pokračovať, to budeme považovať za akceptovanie zmien z vašej strany v oznámení o ochrane osobných údajov. Svoj účet u spoločnosti Bohemia môžete tiež kedykoľvek odstrániť. Ak dôjde k významným zmenám v oznámení o ochrane osobných údajov, napríklad takým, ktoré ovplyvnia spôsob, akým chceme použiť vaše osobné údaje, poskytneme výraznejšie upozornenie (vrátane, pri niektorých službách, oznámenia o zmenách v oznámení o ochrane osobných údajov prostredníctvom e-mailu).